Roza Hagevi
Roza Hagevi. Foto: Nic von Schoenberg /Sveriges Radio

Roza livnär sig som krokimodell: Min man fick en chock

2:30 min

Roza Hagevi är en av Stockholms mest erfarna krokimodeller. I flera år har hon stått naken framför okända människor. Hennes man blev inte helt nöjd när han fick reda på vad hon jobbade med.

Hon är anlitad av nästan alla Stockholms folkhögskolor, konsthögskolor och studiecirklar. Roza Hagevi står krokimodell flera timmar varje dag, från morgon till natt. 

Hon valde yrket för att det var lätt att få jobb.

– Jag är stark, psykiskt och fysiskt. Om man är svag klarar man inte en hel dag, man blir trött. En del modeller ramlar ihop. Jag tränar inte alls, men mina muskler är från cirkus, jag har varit cirkusartist. 

Roza Hagevis uppskattning är att hon tjänar runt 300 000 kronor om året. 

Har du någon respektive?

– Ja, jag är gift med min man.

Vad säger han om att du är krokimodell?

– Första året visste han inte att jag var det. Det var först när det kom skattepapper, som han sköter åt mig. När han såg pappren så fick han en chock: "jobbar du som en krokimodell? Naken?". Jag sa: "ja, vad ska jag göra?". Han gillade det inte. Då sa jag "ok, då sitter jag hemma". 

Det gillade han inte heller?

– Nej, så då fortsatte jag bara.

 


Vill du se mer av Roza? Kolla filmen i våra sociala medier. Du hittar den här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista