Alice Jardesten och Christina Aguilera
Alice Jardesten och Christina Aguilera med kläder av Alice Jardesten Foto: Press & Privat

Hon designar kläder åt Christina Aguilera

3:48 min

Just nu är Christina Aguilera ute på turné. Svenska Alice Jardesten har specialdesignat två plagg som världsstjärnan bär under sina konserter.

Efter att ha visat sin examenskollektion på modeveckor i både Stockholm och London började det röra på sig för modestudenten Alice Jardesten. 

– Det är en bra plattform så alla förväntar sig att få lite publicitet och knyta kontakter. Men något sånt här var oväntat, säger Alice Jardesten.

När Alice Jardesten visade sina kläder på modeveckan i Stockholm togs det bilder som senare hamnade på modemagasinet Vouges hemsida. 

– Att hamna där med sina plagg är toppen. Och nånstans där hör en stylist av sig till mig och frågar om hon kan få låna ett plagg till Christina Aguilera för ett event. 

Alice Jardesten hade inga större förväntningar på att något skulle hända men skickade ändå iväg plagget. Men det visade sig att både stylisten och Christina Aguilera var nöjda med hennes design. Dessutom hade de sett resten av Alice Jardestens examenskollektion.

 – Då blev jag tillfrågad att göra två specialsydda plagg till hennes turné baserat på tidigare design. Fast i ny tappning exklusivt för Christina Aguilera, säger Alice Jardesten. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".