TrafficSec hjälper till att varna för hinder på vägen.

Sedan 2012 patrullerar en gäng frivilliga i bilar märkta TraficSec, här i Göteborg. En vägens riddare, en frivillig organisation som med ett extra varningsljus kan markera den som fått stopp, punktering eller annat och står illa till i trafiken.

TrafficSec startades sommaren 2012 av Mikael Carlsson i Göteborg. Idén kom när han insåg att det är flertalet bilar som får stopp längs vägen varje dag runt om i landet och många står väldigt oskyddade.

Mikael köpte på sig varningsljus, verktyg och vägfyrar och började “patrullera” vägarna efter stillastående bilar. I Göteborgsområdet finns nu sju aktiva förare.

Namnet TrafficSec är en förkortning på Traffic Security. Ett namn som passade bra då målet är att jobba med säkerheten i trafiken.

Alla våra patruller gör olika saker men det primära är att varna andra trafikanter vid trafikfaror och hinder på. Alla patruller väljer själva vad dom vill utföra och hjälpa till med.

Men hur är det med patrullernas säkerhet?

- än så länge har vi inga gemensamma försäkringar utan alla jobbar på egen risk, svarar Mikael Karlsson.

TraffiSec har även patruller som kör i;
Jönköping
Skåne
Uppsala
Värmland
Västmanland
Västra Götaland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".