Peter Blomqvist

Trafikreporter och placerad i Jönköping, vikarie.

Till vardags är jag brandman på Räddningstjänsten i Jönköping, med över 30 års arbetserfarenhet. Utbildad räddningsledare A i Skövde 2008.

Har även jobbat extra elva år på SOS Alarm under åren 1989 till 2001, och som SOS-operatör hade man många bollar i luften samtidigt. Där krävs bra stresstålighet och hög simultankapacitet.

Körde ambulans under åren 1977 till 1997 först som ren ambulansare i 8 år sen som blandtjänstare. Har även jobbat 22 år extra inom begravningsbranschen under åren 1986 till 2008.

Trafikredaktionen kom jag till i januari 1996. Som trafikredaktör har man pejl på det mesta inom trafik- och service i vårt län och i grannlänen.

Privat:

Är jag en hängiven cyklist, som älskar längre cykeletapper. Spelar också golf, sedan många år tillbaks. En skön avkoppling, för kropp och själ. Är också hustomte på Fridenborg, där jag även klipper gräsmattan och lagar en och annan god måltid, matlagningen är ett stort intresse i mitt liv fråga mina kollegor. Till det kommer mina damer i huset Maria min sambo och vår dotter Frida. Har även 2 vuxna och utflugna barn.

Motto:

Lev i nuet,skjut aldrig upp något till morrondagen. Pegga lågt. Var vänlig mot din nästa. Och tuta inte på mig, när jag cyklar.

Till sist det går inte i repris livet jag om någon vet detta.

Kontakt:
Epost:
peter.blomqvist@sr.se
Tel: 036-215 66 00