Bygget av Norra länken. Foto: Tomas Oneborg /TT.
Här ska över 40 000 löpare passera på lördagen. Foto: Tomas Oneborg /TT.

Undvik bilen till Tunnelloppet i helgen

Över 40 000 löpare ska i helgen springa Tunnelloppet som går genom i Norra länken. Räkna med trängsel i trafiken runt Värtan och ställ bilen hemma, är arrangörernas rekommendation.

Den 30 november öppnas Norra länken för biltrafik, ett vägtunnelprojekt som beskrivs som norra Europas största. Men redan i helgen kan den hugade löparen se tunneln inifrån då ett motionslopp arrangeras på cirka 10 kilometer.

Starten och målet kommer att finnas vid Värtan, precis intill Tallink Silja-terminalen. Om du inte trivs med lukten av svett och liniment och löpare i tajta trikåer ska du under lördagen undvika det området.

Du som har tänkt att ta bilen till loppet bör tänka om.

– Det finns mycket, mycket begränsade möjligheter att ta bilen eftersom en del vägar är avstängda och näst intill obefintliga parkeringsmöjligheter, skriver arrangörerna på sin hemsida.

För dig som måste köra bil i området är det följande som gäller:

- Undvik Tegeluddsvägen, Lidingövägen, samt Norra och Södra Hamnvägen. Dock stängs inte Tegeluddsvägen av men framkomligheten kommer att vara starkt begränsad under lördagen. 

- Norra och Södra Hamnvägen kommer däremot stängas av mellan klockan 10-17.

Helst ser arrangörerna att du åker med kollektivtrafiken till området, eller går till fots eller cyklar. Man rekommenderar tunnelbana till någon av följande stationer: Gärdet, Karlaplan, Stadion, Ropsten eller buss till Vallhallavägen eller Hjorthagen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".