Stefan Gideon, trafikreporter. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio
Stefan Gideon, trafikreporter. Foto: Lars-Åke Gustavsson/Sveriges Radio

Stefan Gideon

Trafikreporter
Arbetar på P4 Stockholm.

stefan.gideon@sverigesradio.se
08-784 95 00

stefan.gideon@sverigesradio.se
08-784 95 00


Första gången jag hördes i radio: Jag var med i Ulf Elvings Upp till 13. Jag tror jag var 12 år och vi pratade om att jag spelade fotboll, spelade klarinett och var med i scouterna. Han skrattade gott åt min lite udda önskelåt: Norges bidrag till Eurovision - Brandenburger Tor.

Favoritprogram i radio: Jag lyssnar gärna på Kvällspasset. Och så vill jag helst höra trafikinformation så det blir mycket P4-lyssnande generellt.

Favoritmusik: Jag lyssnar på alldeles för lite musik. Har nog inget bra svar på det.

Radioförebild: De har som har imponerat på mig är gänget här på P4 Stockholms Trafikredaktion. Det var delvis därför jag sökte mig hit, för att få jobba tillsammans med trafikreporterproffs.

Då klappar jag mig på axeln: När jag löser en uppgift på ett bra sätt. Kan egentligen vara vad som helst, både inom arbete och fritid. 

Okänd talang: Stuva – i förråd, packning i bagageluckan, porslin i diskmaskinen. Det blir aldrig fullt.

Teknisk pryl som jag använder mest: Telefonen.

Alternativt drömjobb: Ett av drömjobben blir snart verklighet. Brandman i sommar.

När jag ska uppvakta någon så gör jag följande: Jag frågade min fru vad jag brukar göra. Hon mindes inte. Förbättringspotential!Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista