fotbollsderby

Polis på tåg till fotbollsderby

I kväll, måndag, är det fotbollsderby mellan Helsingborg och Malmö. I höstas var det minst sagt stökigt på tågen mellan de båda städerna, och därför kommer polis att finnas på vissa tåg under eftermiddagen och kvällen.

– Vi hade en incident förra gången det var derby, i höstas, när ett tåg blev vandaliserat och personal blev misshandlad, säger Ulrika Mebius som är presschef på Skånetrafiken.

Hon berättar att initiativet till samarbete med polisen vid det här derbyt togs redan i höstas, efter den förra incidenten.

– Polisen har lovat att de inte ska stanna kvar på perrongen, utan följa med på tågen om det blir oroligheter, säger Ulrika Mebius.

Polisen ska skapa trygghet och säkerhet för de vanliga resenärerna. När tåget går till matchen är det rusningstrafik för människor på väg hem från jobbet. Men Ulrika Mebius säger att de inte har fått några indikationer på att det verkligen kommer att bli bråk.

– Det här är en ren säkerhetsåtgård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".