Lördag 30 januari

P3 Star och Joel Alme snackar karriärsval

I lördagens P3 Star kom Joel Alme på besök och både Moa och Cissi fick var sin pratstund med honom. Cissi snackade artisteri och struliga ungdomsår och Moa försökte få lite tips kring hur man kan tänka när man ska välja karriär.

Snart är det dags för alla niondeklassare att bestämma sig för vad de vill göra efter grundskolan. Fortsätta plugga, ta sabbatsår eller börja jobba. I lördags i P3 Star snackade vi karriärsval, kanske ett av de viktigaste och klurigaste valen man gör som tonåring.

Popundret från Göteborg, Joel Alme kom till studion och pratade om när han valde bort hockeyn på elitnivå som sjuttonåring för att några år senare inleda en helt annan karriär i och med musiken. Cissi undrade också hur arbetet med Joels nya skiva ”Waiting For The Bells” har gått och hur den låter, och även varför han valt att helt sluta dricka alkohol.

Moa åkte ut till Bagarmossens skola och pratade med en studie- och yrkesvägledare som gav tips på hur man ska tänka när man inte bestämt sig än vad man vill göra efter nian, och varnade för de fallgropar som finns. Dessutom snackade vi med ett gäng niondeklassare om deras våndor. Vad är det som gör gymnasievalet så svårt? Och hur tänker de?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".