1 av 3
Jenny Silver blir intervjuad av P4 Premiärs Annika Jankell.
2 av 3
Ola Svensson blir intervjuad av reporter från TT.
3 av 3
Salem Al fakir intervjuas av reporter på SVT.

Så skapas en schlagerchock!

Nu i schlagertider så svämmas kvällstidningarna över med kupper, nakenchoker och storbråk mellan de tävlande artisterna. Det är faktiskt lätt att tro att tillexempel Jessica Andersson och Pain Of Salvation skulle skrika arga saker efter varandra bakom scenen den här veckan efter att man läst Expressen och Aftonbladet. Nu är det ju självklart inte så.

Så hur skapas alla dessa kupper, chocker och och attacker? Oftast på någon av alla de presskonferenser som hålls på arenan under veckan där journalisterna får chans att ställa sina frågor till de tävlande artisterna. Det brukar vara rätt så rörigt och kaosartat på de här presskonferenserna så jag förstår om artisterna råkar säga nån liten groda, något de kanske inte riktigt menade och som sen förstoras upp till helsidesartiklar i tidningarna.

Det gäller alltså att hålla tungan rätt i styr som artist i Melodifestivalen annars är risken stor att man hamnar i ett storbråk eller i en schalgerchock!

/Anders

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".