Jag tillsammans med Noll Disciplins sångare Jesper Björklund.

"Det är tack vare dig Anders som vi är med i Melodifestivalen"!

Igår efter det stora genrepet så kom Noll Disciplins sångare Jesper fram till mig och gav mig en bamsekram och tackade mig för att han och hans band är med i Melodifestivalen i år. För enligt Jesper så skulle de aldrig inta Melloscenen i kväll om det inte hade varit för mig:

"Hade du aldrig plockat ut mitt gamla band, SK8s låt "Min Största Första Kärlek" till att va med i Lilla Melodifestivalen 2007 så hade jag aldrig träffat Niclas Jarl som skrivit "Idiot" som vi tävlar med i kväll. Så det är tack vare dig som vi är med i Melodifestivalen!"

Kanske läge att reda ut det hela. Jag har nämligen varit juryordförande för Lilla Melodifestivalen de senaste åren, det är jag som lyssnat igenom alla låtar som skickats in och valt ut de som ska få vara med och tävla. Och just 2007 så var Jespers dåvarande band SK8 ett av de som kom med. Dessutom vann de hela rasket. Och Niclas Jarl hjälpte killarna att producera till låten "Min Största Första Kärlek" så att den gick ifrån demolåt till släppbar kvalité. Allt annat är som det brukar heta historia!

/Anders

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista