Vem vill oss så ont?

Jag känner många av de största bloggarna. Som är en hel drös rättså "vanliga" brudar med väldigt stora hjärtan. Och stora hjärtan blöder som bekant lätt.

Det finns ingen hejd på hur mycket man kan håna dessa så kallade "it-girls". När jag tänker efter finns det ju ingen hejd på hur mycket folk hånar unga tjejer överlag.

Vi är ytliga, och det är alltid dåligt. Vi är antingen för smala eller feta för att bli godkända som BRA förebilder(eftersom aaallaa andra unga tjejer inte har någon hjärna och börjar köra tandborstar i halsen eller svulla tio semlor om dagen annars). Vi är för präktiga eller horiga. Vi har fett hår, ful hy, hängiga pattar, för små pattar, för köpta pattar... Vi är alldeles för attentionhoriga för vårt eget bästa. Eller så måste vi lära oss ta MER plats. Vi kommer inte växa upp. Och framförallt: Vi SKÄMMER ut "andra tjejer". 

Jaha, hurdå? Nähä, det kan inte det sorgliga anonyma nättrollet svara på. Hur kunde jag ens förvänta mig det...

Mitt hjärta är också lättsårat så ofta sitter jag bara och vet varken ut eller in när jag ser allt detta hat. Det är så motsägelsefullt och fullt av gammalt hederligt kvinnoförtryck. Vi borde ha lärt oss borsta bort det lättare än vi borstar bort lite hederligt flottigt hår-mjäll men det borrar sig in under huden alltför lätt.

Vem vill oss så ont? Jag som trodde världen blivit snällare.

Lovar att Lily Allen tycker jag är naiv. Hon hade skällt på mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista