2010-02-06

Avskedssnack med Moa

Moa Svan har jobbat på P3 Star både som programledare och som reporter, men gör idag sitt sista (?) P3 Star. Vår webbreporter Kristoffer Olsson träffade henne och fick en pratstund precis innan hon packade ihop sina grejer och gick hem från jobbet.

Du slutar på P3 Star och har gjort ditt sista program. Vad ska du göra nu i stället?
Jag ska jobba på Morgonpasset! Det är sändning fem dagar i veckan, så nu blir det till att gå upp tidigt och underhålla alla morgonpigga lyssnare.

Hur länge har du jobbat på P3 Star?
Sedan sommaren 2008, men då hade jag redan tjuvstartat genom att köra en sommar 2007.

Vad minns du bäst från den här tiden?
Ja, det var ju bara förra veckan... Så det minns jag. Men jag minns väldigt tydligt när jag började 2007. Då jobbade Sanna Bråding fortfarande med lördagsprogrammet, och det var väldigt fascinerande. Hon pratade i telefon hela tiden. Gärna om väldigt privata saker... 

Vad har varit roligast?
Att träffa alla gäster. Kärlekspanelen, nyhetspaneler, å vara ute på skolor å träffa folk. Det är verkligen skitkul!

Vad kommer du att sakna mest från P3 Star?
Ja, men det såklart! Och att få säga mens flera gånger under samma sändning.

Vad ser du fram emot mest på nya jobbet?
Spontaniteten. Morgonpasset sänds många fler timmar och är inte alls förberett på samma sätt som P3 Star. Det är lite som att hänga med sina kompisar och samtidigt göra radio, på nåt sätt. Sen hoppas jag att Jessica Andersson vill komma hit... Det vore underbart. 

Vill du hälsa något till dina fans bland P3 Stars lyssnare?
Ja, men lyssna på Morgonpasset! Det är också kul!

Tack så mycket för att du ställde upp på den här intervjun och lycka till på nya jobbet! Det kommer kännas konstigt att göra P3 Star utan dig och vi är många som kommer sakna dig. Men det blir roligare att kliva upp från och med nu när vi kan lyssna på dig i morgonpasset varje vardagsmorgon!
Åh, tack, vad gullig du är Kristoffer!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista