lördag 13 mars

Stort Melodifestivalspecial!

I lördags bjöd P3 Star på ett göttigt specialprogram helt ägnat åt Melodifestivalen. Cissi Wallin bjöd in en expertpanel för att höra vad de tyckte om årets finalister. Vår Melloreporter Anders Olsson fanns på plats i Globen och snackade med samtliga finalister samtidigt som de gjorde sig redo för lördagkvällens stora direktsändning i TV.

I lördags avgjordes det vem som gick segrande ur Mellokampen, tio finalister slogs på Melodifestivalens scen i Globen om att få åka till Oslo och representera Sverige i Eurovision Song Contest. P3 Stars Melloreporter Anders Olsson fanns på plats backstage i Globen och snackade med alla de tio finalisterna. Hur nervös var Salem Al Fakir? Hur kallt var vattnet som regnar ner över Eric Saade i slutet av hans nummer? Vem stökade ner mest i Timoteijs loge och vad skulle Darin föredra; vinna Melodifestivalen eller få en listetta i USA? Anders snokade omkring bland logerna och bakom scenen för att få svar på alla viktiga frågor inför finalen!

Cissi Wallin bjöd in skvallerjournalisten Béatrice Berkeldh, Aftonbladets musikkrönikör Markus Larsson och melodifestivalsajten Poplights chefredaktör Gustav Dahlander för att bedöma och syna de tio bidragens i sömmarna. Vem hade snyggaste numret och coolaste scenkläderna? Och vem hade enligt panelen störst chans att vinna årets Melodifestival och få åka till Oslo i maj och tävla för Sverige i Eurovision Song Contest?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista