1 av 3
Albumaktuella Zacke tillsammans med Cissi Wallin.
2 av 3
Melissa Rosing.
3 av 3
Johnny Lindqvist
lördag 27 mars

Nätmobbning och hiphopsnack med Zacke

I lördags i P3 Star handlade det om nätmobbning. Vi träffade bland annat Linda Rosings dotter Melissa som berättade hur det är att läsa massor skit om sig själv från anonyma personer på webben. Cissi Wallin fick besök i studion av Frida Petters och Frans Strandberg som båda hänger mycket online för att försöka få svar på hur det kommer sig att mobbningen är så utbredd på internet. Dessutom snackade vi också med den albumaktuella hiphoparen Zacke om hur det är att vara artist och perfektionist.

I P3 Star i lördags ställde vi oss frågan varför tonen på internet ofta är rå och elak? Varför nätmobbandet är så utbrett? Vi träffade Melissa Rosing som är dotter till Linda Rosing och som på sin blogg får ta emot många hårda kommentarer bara för att hon har en känd mamma. Trots detta har Melissa valt att fortsätta blogga och utsätta sig för smutskastningen. Hur gör man för att stå på sig när allt man får tillbaks är skit?

Cissi Wallin bjöd in en panel bestående av webbnörden Frida Petters och bloggaren Frans Strandberg som diskuterade om varför nätmobbning förekommer och de försökte också ta reda på vem som är den typiske nätmobbaren. Och för dig som blivit nätmobbad fanns Johnny Lindqvist, som är expert på ungdomskommunikation på plats i studion och berättade hur du ska gå till väga och vart du kan vända dig om du vill få hjälp.

I P3 Star i lördags träffade vi också Hiphoparen Zacke som nyligen släppt sin debutskiva ”Visst Är Det Vackert” för att bland annat snacka hur den norrländska hiphopscenen mår och hur man egentligen färdigställer en platta när man är perfektionist. Dessutom var vår ständigt aktuella sexexpert Sandra Dahlén tillbaks för att ta sig an ännu ett klurigt och intressant lyssnarproblem, denna gången hjälpte hon en kille som har problem med att hans förhud är för trång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista