Veckans startfält i Melodifestivalen. Foto: Leif R Jansson / Scanpix
Lördag 5 februari

Melodifestivaluppladning med Danny, Le Kid och Swingfly från den första deltävlingen i Luleå

I P3 Star på lördag så rapporterar vi direkt ifrån den första deltävlingen i årets Melodifestival. Vår reporter Anders Olsson finns på plats backstage i Luleå och träffar bland annat Danny, Le Kid och Swingfly. Dessutom så går Kitty Jutbring undercover för att ta reda på hur schyssta idoler våra svenska artister är.

Den här veckan så drar Melodifestivalens sex veckor långa musiktävlande igång. P3 Stars melloreporter Anders Olsson finns på plats backstage i Luleå där den första deltävlingen hålls för att ta tempen på de tävlande artisterna. Hur ser Danny nummer ut? Hur nervösa är Le Kid som är med och tävlar för första gången någonsin. Vad kommer Jenny Silver ha på sig när hon framför sitt bidrag ”In Your Eyes”, blir det en handske i silver i år som hon hade i fjol? Vad tror rapparen Swingfly om sina chanser att gå till finalen i Globen och hur laddar Dilba upp inför sina tre minuter på scenen?

Dessutom på lördag så fortsätter Kitty Jutbring och vår reporter Hanna Eklöf att gå undercover för att syna våra svenska artister i sömmarna. Har vi fått något svar från någon av artisterna som vi skickade idolbrev till för några veckor sedan? Och hur reagerar en av landets största artister om man ringer direkt till mobilen för att berätta hur bra han eller hon är? Det får du veta om du lyssnar på P3 Star på lördag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".