1 av 7
Babsan går loss på havets läckerheter.
2 av 7
Loreen försökte skrämma mig med en havskräfta
3 av 7
Programledarduon Marie Serneholt och Rickard Olsson passade även de på att förse sig av skaldjuren.
4 av 7
The Moniker tog det rätt lugnt på skaldjursfronten.
5 av 7
Sanna Nielsen var särskilt förtjust i havskräftorna.
6 av 7
Brolle i fullfart att dissikera en havskräfta.
7 av 7
Rickard Olsson sörplar i sig ett ostron.

Skaldjursfrossa

Igår kväll bjöd Göteborg på välkomstfest med en skaldjursfrossa av varianten extra allt. Hummer, musslor, ostron, räkor, krabba och havskräftor fanns framdukade redo att ätas upp av veckans tävlande artister, den samlade presskåren och personalen som jobbar med festivalen. Själv fick jag i mig en halv hummer, fyra ostron och ett antal havskräftor som jag dippa loss i aioli med rejält mycket vitlökssmak. Smarrigt värre!

Anders

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".