Foto: Claudio Bresciani / Scanpix
Lördag 26 februari

The Ark summerar sin karrär och så rapporterar vi från den fjärde deltävlingen i Malmö

I P3 Star på lördag så får Kitty Jutbring besök i studion av The Ark som nyligen meddelat att de kommer att splittras efter sommaren. Tillsammans med Kitty kommer de att summera hela sin karriär och avslöja några riktigt sköna minnen från sina 20 år ihop som band. Vår melloreporter Anders Olsson beger sig till Malmö för att rapportera från årets fjärde deltävling i Melodifestivalen. Han kommer bland annat att ta reda på hur Melody Club, Linda Bengtzing, Nicke Borg och Love Generation laddar inför lördagskvällens tävling.

På lördag i Star får Kitty Jutbring besök i studion av The Ark, som för ett par månader sedan meddelade att de ska splittras efter att ha spelat ihop i 20 år. Kitty och bandet kommer tillsammans att summera deras karriär från bildandet i småländska Rottne 1991 fram tills idag och snacka sköna och konstiga minnen, till exempel om galna fans i Tyskland.

Vår Melodifestivalreporterreporter Anders Olsson åker till Malmö för att rapportera från årets sista deltävling. Han kommer bland annat att träffa The Ark-polarna Melody Club för att ta reda på hur bandet laddar för att gå upp på scenen för att riva av sitt bidrag "The Hunter". Vi får även träffa tjejerna i Love Generation som uppträder med låten "Dance Alone", specialskriven av det svenska hitproffset Red One. Dessutom undrar Anders om Linda Bengtzing som deltar i Melodifestivalen för fjärde gången i år känner sig som en veteran vid det här laget, och hur stor skillnad Nicke Borg som till vardags är sångare i Backyard Babies egentligen tycker att det är mellan att vara schalgerstjärna och att vara rockstjärna?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".