1 av 2
2 av 2
P3 Stars Mello-reporter Anders Olsson, Hanna Eklöf, Kitty Jutbring och vår tekniker Mehdi Bagherzadeh framför scenen i Globen. Foto: Håcan Andersson
lördag 12 mars

Stort Melodifestivalspecial!

På lördag bjuder P3 Star på ett göttigt specialprogram helt ägnat åt Melodifestivalens final. Kitty Jutbring bjuder in en expertpanel för att höra vad de tycker om årets finalister. Vår Melloreporter Anders Olsson finns på plats i Globen och snackar med samtliga finalister samtidigt som de gör sig redo för kvällens stora direktsändning i TV.

På lördag så skall det avgöras vem som går segrande ur Mellokampen 2011, tio finalister slåss på Melodifestivalens scen i Globen om att få åka till Düsseldorf och representera Sverige i Eurovision Song Contest i mitten av maj. P3 Stars Melloreporter Anders Olsson finns på plats backstage i Globen och snackar med alla de tio finalisterna. Hur nervösa är schlagerveteranerna Sanna Nielsen och Linda Bengtzing? Hur farligt är glassplittret som exploderar runt Eric Saade i slutet av hans nummer? Vad kan egentligen The Monikers om sina motståndare? Vem var den första som Brolle ringde eller sms:ade till efter att han gått vidare från den andra deltävlingen i Göteborg? Vad föredrar Danny; vinna Melodifestivalen eller få en listetta i USA och vem i The Playtones stökar ner mest i logen? Anders snokar omkring bland logerna och bakom scenen för att får svar på alla viktiga frågor inför kvällen!

Kitty Jutbring har bjudit in Expressens mingel- och efterestreporter Josefin CrafoordKen Olausson som är en sann schlagerfantast och bevakar Melodifestivalen för QX och P3 Stars alldeles egna reporter Hanna Eklöf som i flera år jobbat för Melodifestivalens hemsida. Tillsammans ska de bedöma och syna de tio bidragens i sömmarna. Vem har snyggaste numret och coolaste scenkläderna? Och vem har störst chans att vinna årets Melodifestival och få åka till Düsseldorf i maj och tävla för Sverige i Eurovision Song Contest?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".