Rebecca & Fiona hälsade på i studion och Deportees pratade om ångest och niqab

4:14 min

I lördags i P3 Star fick Kitty Jutbring besök av DJ-duon Rebecca & Fiona som snart släpper sitt debutalbum. Kitty undrade hur det kommer sig att så många DJ’s släpper egna skivor just nu. Vår reporter Hanna Eklöf träffade Deportees för att prata om att använda starka symboliska bilder i sin musik eftersom att de valt att ha en bild på en kvinna i niqab på sitt senaste skivomslag.

I P3 Star i lördags fick Kitty Jutbring besök i studion av Rebecca & Fiona som släpper sitt debutalbum ”I Love You Man” i november. Kitty undrade bland annat hur det kommer sig att så många DJ’s blir artister och släpper egna skivor precis så som Rebecca & Fiona gör, och så fick vi veta om ryktena om dem stämmer – är det sant att deras stil egentligen har skapats av en proffsstylist?

Vår reporter Hanna Eklöf träffade Deportees för att bland annat ta reda på varför de valt att ha en bild på en kvinna i niqab på omslaget till sitt nya album ”Islands & Shores” som släpptes förra veckan. Det blev också prat om att skivan kom till under en period av ångest bland bandmedlemmarna och hur det har påverkar låtarna på plattan.