1 av 3
2 av 3
Oleg
3 av 3
Kitty och One Direction

Repris på vårt stora specialprogram om talangjakter på TV med bland annat Oleg, One Direction och Erik Segerstedt

På lördag i P3 Star får du en ny chans att hör vårt specialprogram om talangjakterna på TV. Vilka är för- och nackdelarna med att vara med i program som Idol, Fame Factory och True Talent. Kitty Jutbring bjuder in flickfavoriten Erik Segerstedt för att ta reda på hur livet förändrats för honom efter andraplatsen i Idol 2006. Hon träffar även det brittiska pojkbandet One Direction som slog igenom i The X-Factor på brittisk TV 2010. Kitty får också besök i studion av årets stora Idol-snackis Oleg för att ta reda på hur det känns att vara ett ”tv-fenomen”. Dessutom ringer vår reporter Hanna Eklöf upp några gamla talangjaktsdeltagare för att ta reda på hur deras liv ser ut idag. Har de fortsatt med musiken eller blev de kanske avskräckta från branschen för alltid?

Idol, True Talent, The Voice och Talang - I P3 Star på lördag kollar vi närmare på alla talangtävlingar som visas på TV just nu. Kitty Jutbring och Hanna Eklöf försöker ta reda på hur det är att slå igenom som artist via ett TV-program och vilka för- och nackdelar det finns med att vara med i en talangtävling på TV. Kitty får besök i studion av Erik Segerstedt för att ta reda på hur det var för honom att gå från en okänd kille i Uddevalla till att bli en stor flickidol för några år sedan när han kom två i Idol 2006. Kitty träffar också det nya brittiska pojkbandet One Direction som medverkade i The X-Factor 2010 där de slutade på en tredje plats. Bland annat så undrar Kitty om de fem killarna ser några risker i att medverka i en talangtävling på TV?

P3 Star gästas också av Oleg som för några veckor sedan över en natt blev superkändis efter att ha gått på Idol-audition och uppträtt med sin egna låt ”Elektropop”. Kitty undrar bland annat hur det känns att vara ett ”fenomen” och så försöker vi ta reda på hur det egentligen ligger till med ryktena om att Oleg skulle vara en produkt.

Dessutom på lördag så ger Hanna Eklöf oss en grundlig lektion i talangjaktshistoria och försöker även ta reda på vad som hände sen med alla dessa andra, tredje och tiondeplatstagare i tävlingarna. Vad sysslar till exempel Cissi Ramsby med idag och hur har den fortsatta musikkarriären sett ut för Fernando Fuentez som var med i första omgången av Fame Factory?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".