1 av 3
Icona Pop tillsammans med P3 Stars reporter Niklas Folkeson. Foto: P3 Star
2 av 3
3 av 3
Robert Pettersson som är sångare i Stiftelsen hälsar på i studion den här veckan. Foto: P3 Star
Lördag 22 september

Robert Pettersson från Stiftelsen besökte studion och så träffade vi succéduon Icona Pop

14 min

Den 22:e september så hade Kitty Jutbring besök av Robert Pettersson från det nya svenska rockbandet Stiftelsen som efter megaframgångarna med låten ”Vart Jag Än Går” nu är aktuella med albumet ”Ljungaverk”. Vi träffade också succéduon Icona Pop som under sommaren sopat rent landets dansgolv med sin ”I Love It” och som just nu håller på att ta USA med storm!

I P3 Star den 22:e september så hade Kitty Jutbring besök i studion av Takida-sångaren Robert Pettersson som tillsammans med kompisarna Mike Eriksson, Arne Johansson och Martin Källström bildar nya rockbandet Stiftelsen som de senaste veckorna toppat musiklistorna med låten Vart Jag Än Går. I dagarna släpps deras debutalbum Ljungaverk och Kitty undrar såklart hur det känns att få en sådan dunderhit och om Robert nu kommer att lägga ner Takida och bara satsa på sitt nya band Stiftelsen istället.

Vår reporter Niklas Folkeson träffade Aino Jawo och Caroline Hjelt som står bakom succéduon Icon Pop som under sommaren regerat på landets dansgolv med sin elektropop-dänga I Love It! Efter en intensiv festivalsommar med spelningar på bland annat Peace & Love, Way Out West och Propaganda befinner sig Aino och Caroline just nu på andra sidan Atlanten för att försöka sig på att också erövra USA med sin partymusik och senare i höst, om några veckor är det dags för de två att släppa sitt debutalbum.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista