Albumaktuella Nina Persson. Foto Anders Olsson / P3 Osignat
PROGRAM: Söndag 2 februari

Nina Persson berättar om sitt låtskapande

I söndags så hade vi besök i studion av Nina Persson som är aktuella med sitt allra första solalbum Animal Heart sedan det att hon slog igenom med The Cardingans 1993. Vi lät också Abidaz, vinnaren av Årets HipHop/Soul på P3 Guld, dissekera sin låt Kvalitet & Kvantitet.

I Musikguiden i P3: Osignat i söndag så hade Sanna Bråding besök i studion av Nina Persson som först nu släpper sin allra första skiva som soloartist, drygt 20 år efter det att hon slog igenom stort som hyllad sångerska i The Cardigans. Sanna undrade bland annat hur arbetet med solodebuten Animal Heart gått till och hur Nina tycker att hon utvecklats som låtskrivare under åren som gått från tiden i The Cardigans via trion A Camp med världshits som LovefoolMy Favourite Game och Erase/Rewind i CV:t!?

I programmet så lät vi även Abidaz som på P3 Guld vann priset för Årets HipHop/Soul sätta skalpellen i sin låt Kvalitet & Kvantitet från hans hyllade album In & Ut för en grundlig låtdissekering. Dessutom så spelade Anders Olsson upp fem nya osignade låtar som laddats upp på vår röstningshemsida under veckan som gått och som nu har chansen att röstas in på vår topp-10-lista över landets bästa osignade låtar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista