På söndag intervjuas skotska rockbandet Biffy Clyro. Foto: Biffy Clyro
PROGRAM: Söndag 9 februari

Intervju med skotska rockbandet Biffy Clyro

I söndags så intervjuade vi det skotska rockbandet Biffy Clyro som i fjol släppte sitt sjätte album Opposties och som 2011 utsågs till Bästa Liveband på Brit Awards. Dessutom så spelade vi upp fem nya låtar som adderats på vår röstningshemsida och som vill hamna på P3 Osignat – Topp 10.

I Musikguiden i P3: Osignat i söndags så intervjuade vår reporter Niklas Folkeson det tre man starka rockbandet Biffy Clyro från Ayrshire i Skotland. Bandets bildades 1995 men det var först tolv år senare med fjärde skivan Puzzle som det stora genombrottet kom. 2011 tog de hem det prestigefyllda priset för Bästa Liveband på Brit Awards och i fjol släpptes bandets sjätte album Opposties som bland annat innehåller radiohiten Black Chandelier.

Sanna Bråding och Anders Olsson spelade också upp fem nya osignade låtar som adderats på vår röstningshemsida under veckan som gått och som nu har chansen att röstas in på P3 Osignat – Topp 10.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista