Ida Wiklund, Knogjärn, Nick Hammer och Vapenbröder #spelarförmh15
Ida Wiklund, Knogjärn, Nick Hammer och Vapenbröder #spelarförmh15. Foto: Christer Wiklund, Rebecca Eriksson, och Björn Lindberg.
PROGRAM: Söndag 6 december

Vi spelar för Musikhjälpen

"Det är superroligt att kunna bidra genom att spela live!"
17 min

Vi laddade upp inför Musikhjälpen 2015. Sanna Bråding tog sig ett snack med Gain Eleven, Vo PAM, Vapenbröder, Nick Hammer och KNASH som alla bestämt sig för att vara med i årets stora musiksatsning "Vi spelar för Musikhjälpen”.


I Musikguiden i P3: Osignat i söndags så pratade Sanna Bråding med Gain ElevenVo PAMVapenbröderNick Hammer och KNASH som alla legat på P3 Osignat - Topp 10 i år och som alla kommer vara med i Musikhjälpens stora musiksatsning "Vi spelar för Musikhjälpen". Under #spelarförMH15 kan alla band och artister runt omkring i landet, som ännu inte har ett skivkontrakt, vara med och samla in pengar genom att spela live. Målet är att vi ska skapa Sveriges största konsert den 17 december och tillsammans bidra till att ingen ska behöva fly undan klimatet. 

Mer information om #spelarförMH15

Musik och engagemang utgör Musikhjälpens kärna och i år kommer den växa sig ännu starkare genom vår nya satsning “Vi spelar för Musikhjälpen”. Alla musiker, artister och band, oavsett genre, storlek eller var i Sverige de befinner sig, är välkomna att samlas under #spelarförMH15 och ordna konserter över hela landet torsdagen den 17 december klockan 18. Förhoppningsvis kan vi skapa Sveriges största konsert!

Uppträd i glasburen

Av alla artister, band och musiker som engagerat sig i #spelarförMH15  kommer dessutom en liveakt få uppträda i Musikhjälpens glasbur lördag 19 december! Vem eller vilka det blir röstas fram under musikhjälpenveckan av publiken utifrån ett urval på 8 band som väljs ut av Musikhjälpens redaktion.

Anmäl er på Musikhjälpens hemsida

Självklart kan alla som engagerar sig i “Vi spelar för Musikhjälpen” också vara med och samla in pengar till årets insamling som går till att hjälpa människor överleva klimatrelaterade katastrofer. Ni kan till exempel välja att starta egna insamlingar via Musikhjälpens digitala insamlingsbössa eller skänka kvällens inträde. Döp gärna ditt engagemang till "XXX spelar för Musikhjälpen" på vår karta så blir det enklare för din publik att hitta dig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".