P2 Live Jazz: Umeå Jazzfestival 2007

P2 torsdag 25 oktober kl 20.30

Den 40:e upplagan av Umeå jazzfestival äger rum 24-28 oktober. Jazzradion finns på plats och sänder tre kvällar på raken, 25-27 oktober. Kvällens program bjuder bland annat på Annanya och Marilyn Mazur Animal Picnic.

Marilyn Mazur turnerade som enda kvinnliga bandmedlem runt med Miles Davis i mitten av 80-talet. Den USA-födda slagverkaren är uppväxt i Danmark och hennes band består av flera svenska spelkamrater. Hon har bland annat med sig 2003-års Jazz i Sverige-artist Josefine Cronholm på sång.

Det blir en premiärspelning med det nya musikkollektivet Anannya, som betyder ”unik” på Bengali. Saxofonisten och kompositören Jonas Knutsson och gitarristen Max Schultz i ett musikaliskt möte med två musiker från Calcutta - sångerskan Shipra Nandy och tablaissan Suranjana Ghosh. Det utlovas jazz och blues med avstamp i profan musik från Bengalen.

Bildtext: Lars-Göran Ulander presenterar alla P2:s sändningar från Umeå Jazzfestival 2007. Foto: Micke Grönberg/SR.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".