P3 Special: Kvinnor, sex och pengar

P3 söndag 25 maj kl 18.03

Sex säljer. I reklam, film, litteratur, konst. Men ibland övergår det från att vara en del av populärkulturen till att bli en vara i sig. För tio år sedan, den 28 maj 1998, fattade Riksdagen beslut om att införa sexköpslagen som gör det olagligt att köpa en sexuell tjänst. Det är fortfarande lagligt att sälja och lagen ska visa att det är säljaren som blir utnyttjad.

P3 Special handlar om kvinnor som på olika sätt tjänar pengar på sex. Som extraknäck, heltidsjobb eller hobby. De får själva berätta sin historia och är inte på något vis representater för en yrkesgrupp.

Rakel och Elinore arbetar med porr. Elin simulerar sex på telefon. Tess är strippa och Mistress piskar upp män i ett gammalt skyddsrum. Anita arbetar som eskort. Det enda de egentligen har gemensamt är att de är myndiga och därmed berättigade att fatta egna beslut.

Är det skillnad på att sälja och att låta sig köpas?

Ett program av Helena Österling, Lena Resborn och Marius Ramnehill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista