P3 Pops årskrönika

P3 måndag 29 december kl 22.03

Med bara två ynka dagar kvar av 2008 har det blivit dags att sammanfatta popåret i P3 Pops årskrönika. Följ med tillbaka genom 2008, genom trender och fenomen, floppar och hajper – och dessutom ges svaret på vilket som är årets bästa album. P3 Pop presenterar den ultimata topp 10-listan!

Vilka trender var egentligen mest framträdande 2008? Hur kom det sig att vi plötsligt hörde så många popband och artister som varit och rotat i world music-hyllan? Var det inte väldigt mycket musik som sa sig vara dansmusik, men som ju egentligen var rock? Visst var 2008 året då alla svenska nya artister redan hade kända artistföräldrar?

Och vilka var egentligen årets allra bästa album? P3 Pop ger dig svar på alla de frågorna, och några till, i årskrönikan som blickar tillbaka på året som gått med endast två dagar kvar till det nya. Du hör intervjuer med artister som på ett eller annat sätt gjort väsen av sig under 2008, vi kikar in närmare på några extra tydliga trender, begraver några, håller fast vid vissa till nästa år. Och så, så klart, presenterar vi P3 Pops enhälliga topp 10-albumlista.

Programledare är Sara Martinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".