2008-12-04: The Hives skänker scenkostym till Musikhjälpen - och nu börjar insamlingen via sms och mms

 

Under Musikhjälpens sex dygn långa sändning i radio, tv och på webben 13-19 december kommer unika priser att tävlas ut till förmån för människor på flykt, priser som inte går att köpa för pengar. The Hives skänker en scenkostym och Per Gessle en ukulele. Morgonpasset i P3 tävlar ut en julfrukost kompad av Mando Diao och en lycklig vinnare kommer att få en specialskriven låt av P3 Populär under ledning av Lasse Lindh och Dilba.

I morgon fredag 5 december startar Musikhjälpens insamling via sms och mms. Ett meddelande kostar 50 kr att skicka och då går det också att önska en låt till sändningen. Numret är 729 55 och för att önska en låt ange artistnamn, låttitel och ett ”ja” om du kan tänka dig bli uppringd i direktsändning.

Nästa vecka går det även att skänka pengar och önska låtar via hemsidan sverigesradio.se/musikhjalpen och http://svt.se/musikhjalpen. Betalning sker med betalkort och alla önskningar är välkomna! Samtliga låtar som spelas i Musikhjälpen är önskade av lyssnare och tittare.

Ett annat sätt att skänka pengar är att vara med och tävla om priser. Den som är intresserad av ett pris ringer det angivna telefonnumret när tävlingen utlyses. Samtalet kostar 9:90 kr, varav 8:50 går till Radiohjälpen.

Priser som tävlas ut under Musikhjälpen (fler tillkommer!)

·Scenkostym från The Hives - tävlingen utlyses i sändningen Hivemanor 3/12 2008

Vi The Hives har i egenskap av supportrar av goda gärningar bestämt oss för att stödja Musikhjälpen. Vi skänker således en kavaj av finaste modell och snitt till Musikhjälpen och hoppas den kan hjälpa dem i deras beundransvärda arbete och syfte.

Väl mött i Svart och Vitt

The Hives

· Ukulele från Per Gessle - tävling utlyses i sändningen

- Den här ukulelen skrev jag ”Tuffa tider” på men nu är det nya tider och dags att någon annan får spela på den. Därför skänker jag den till Musikhjälpen. God jul!

Per Gessle

· Julfrukost med Morgonpasset och Mando Diao - tävlingen pågår Olle Garp och Martina Thun bjuder vinnaren på julfrukost på en plats med utsikt över hela Stockholm. Allt ramas in med en akustisk livespelning med Mando Diao.

· P3 Populärlåten - tävlingen pågår
Under ledning av Lasse Lindh och Dilba specialkomponerar Hanna Fahl & Co en låt bara till dig.

· Christermiddagen - tävlingen pågår
Nu har du chansen att vinna en middag lagad av myskillarna Christer Lundberg och Morgan Larsson från P3-programmet Christer.

· Pang Prego gör ett hembesök - tävlingen pågår
Bjud hem några polare, slå er ner i soffan och låt Pang Prego-redaktionen stå för underhållningen!

· Mammas Nya Kille-signalen - tävlingen pågår
Du väljer ut en av MNK-karaktärerna, bestämmer budskapet och om du vinner har du snart en skräddarsydd mobilringsignal gjord av dina radioidoler.

· Väckningen - tävlingen pågår
Var med och tävla om en exklusiv live-väckning av Morgonpassets trubadurduo The Ultimate Morning Experience och redaktionen. Välj om de ska bulta på din dörr, eller en väns.

SR och SVT arrangerar Musikhjälpen tillsammans med Radiohjälpen. Målet är att på ett helt nytt sätt skapa engagemang och samla in pengar för humanitära katastrofer som hamnat i skymundan. Musikhjälpen vill engagera grupper som tidigare inte haft intresse av - eller råd - att göra något konkret. Många små bidrag gör mycket stor skillnad för dem som behöver hjälp, och med grym radio, grym tv och världens bästa musik ska Musikhjälpen få så många som möjligt att engagera sig.

Klara gäster sedan tidigare är: Laleh, Titiyo, Petter, Veronica Maggio, Timbuktu, Jenny Wilson, Juvelen, Sugarplum Fairy, Looptroop Rockers, Advance Patrol, Moto Boy, Parken, Tingsek, Pauline, Kristian Anttila, Lorentz & M Sakarias och Damn!

Pressbilder på uppträdande artister, gåvor mm (uppdateras kontinuerligt):
sverigesradio.se/press/bilder/musikhjalpen

Pressbild på programledarna:
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/462746_113_170.jpg

Foto: Nils Bergendal

För vidare information vänligen kontakta:
Anna-Maria Havskogen, SVT Kommunikation
0705-69 70 12
anna-maria.havskogen@svt.se

Helena Iles, SR Kommunikation
0739-80 52 51
iles@helenaochsofie.com

Pressinformation:
sverigesradio.se/press
http://pressinfo/svt.se/fokusmapp Musikhjälpen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".