2008-11-24: Art’s Birthday Party 2009 på Södra Teatern

Nu drar det ihop sig för ett av 2009 års stora radioevenemang – Art’s Birthday Party. Den 16 januari sänds för femte året i rad den europeiska radiounionens speciella kväll med elektronisk musik och ljudkonst direkt i Sveriges Radio P2. Det är en samsändning från ett 20-tal olika europeiska länder över satellit, internet och ljudledningar där musiker, dj:s och ljudkonstnärer skapar musik, utbyter ljud, mixar och remixar via satellit och Internet. Ett gigantiskt födelsedagsfirande för konsten i radiofestivalform.

2009 sker Art’s Birthday Party i samarbete mellan Sveriges Radio och Södra Teatern i Stockholm med konsertuppträdanden inför publik från 3 olika scener. Evenemanget består av konserter och omfattande direktsändningar och inspelningar i Sveriges Radio och via satellit ut i Europa.

Fram till och med den 4 december inbjuds dessutom artister, kompositörer och musiker att deltaga i EBU:s jingel-tävling. Temat för sändningen 2009 är ”Sound and Safe” och tar sin utgångspunkt i tankar kring känslan av det ökade behovet av säkerhet i vår värld – både privat och offentligt. Frågan är om det behovet också existerar inom kulturens värld? Med anledning av detta har EBU:s Ars Acustica-grupp alltså utlyst en tävling för att hitta en officiell jingel till denna samsändning.

Reglerna kring jingeltävlingen och övrig information om Art’s Birthday Party 2009 i Sveriges Radio finns på hemsidan:
sverigesradio.se/p2/artsbirthday 

Art’s Birthday Party:
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/465683_130_164.jpg

För vidare information, vänligen kontakta:
Rolf Linder, pressinformatör P2
Tel: 08 - 784 50 23 / 0739 – 62 86 44
rolf.linder@sr.se

Anneli Gunnar, PR-chef Södra Teatern
Tel: 08-531 99 272
anneli.gunnar@sodrateatern.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".