2008-11-14: "Världsekonomi i förändring" - Sveriges Radios temavecka vill ge vidgade vyer

Hösten har gått i finanskrisens tecken, men vad händer nu? Och hur ser det ut runt om i världen? Temaveckan ”Världsekonomi i förändring” vänder på ännu fler stenar för att förstå de stora sammanhangen. Start 17 november.

Globalisering på gott och ont. Aspekterna är många när Sveriges Radios redaktioner den 17-23 november genomför en temavecka som rymmer både det stora och det lilla.
- I Studio Ett följer vi till exempel mikrolån som ges från göteborgare till företagare i Kenya och i P1 Morgon handlar det bland annat om Japan som strävar efter att bli mindre beroende av USA och EU och om Venezuelas roll i världsekonomin, säger Beatrice Janzon, utrikesreporter på Ekot.

SR Skaraborg gör reportage med familjers vardag som utgångspunkt för olika aspekter av den globala ekonomin – hur påverkas till exempel familjernas jobbsituation? Tendens program ”En global T-shirt” handlar om ett Göteborgsföretag som producerar ekologiska och rättvisemärkta kläder i Sri Lanka. Och i Konflikt sänder Cecilia Uddén och Nils Horner direkt från Dubai: Hur många i sitt hemland försörjer var och en av de filippinska städerskorna som arbetar i här? Och hur skulle livet te sig utan den billiga arbetskraften?

Det är bara några exempel på innehållet. Allt material (program, reportage och fakta) samlas på temasidan sverigesradio.se/globalisering  där man kan lyssna i efterhand på det som sänts.

Temaveckan avrundas av P1 Granskar söndag 23 november med direktsändning från Radiohuset i Stockholm. Möt industriledare, politiker, miljardärer, pensionärer m fl. Vad händer nu med jobben? Och pensionerna? På plats finns ett husband och lyssnarna är välkomna att delta i debatt.

Pressbild:
Bildtext: Tendens ”En global T-shirt”: Syateljén i Sri Lanka.
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/452710_130_98.jpg  
Foto: Privat

För mer information, vänligen kontakta:
Danel Boo, projektledare
daniel.boo@sr.se
0706-18 21 20

Eva Sahlin, pressinformatör
eva.sahlin@sr.se  
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".