2008-06-09: Deniz och Fille befolkar Borderline City - nytt humorprogram i P3

Deniz Merdol är tillbaka i P3, nu tillsammans med Felipe ”Fille” Leiva Wenger från Ison & Fille. På onsdag börjar deras nya humorprogram Borderline City där de står för både röster och manus.

Felipe halkade in på humorbanan i och med karaktären Lilla Al-Fadji, från början ett mellanspel på skivorna, som sedan hamnade i tv. Deniz gjorde senast Mitt P3.

– Felipe och jag kände inte varann sen innan så vi har testat oss fram med humorn. Vi har utgått från det vi själva tycker är roligt och vridit det ett varv till. Vissa karaktärer ligger närmare oss medan andra är helt påhittade, säger Deniz Merdol.

Felipe och Deniz, berätta nåt om er själva som folk inte redan vet!
– Jag gillar romantiska filmer, det tror jag inte att folk har koll på, säger Felipe efter en stunds eftertanke.
– Jag blir stressad över att inte ha en hobby. Därför har jag bestämt mig för att ta upp ridningen igen, jag är ju faktiskt en före detta hästtjej, säger Deniz.

Livet i Borderline City består av absurda situationer och skruvade figurer. Det är ett rått samhälle med vilsna själar, en plats där cynism, ångest och mörker råder. Staden befolkas bland andra av Torped Torped, Amerikanskan och Brunett Bruno.


Borderline City sänds i P3 onsdagar kl 16.08, med start 11 juni. Programmet sänds till den 13 augusti.
Hemsida: sverigesradio.se/p3/borderline

Borderline City produceras av produktionsbolaget Munck.

Deniz Merdol har gått från teaterskola i New York till scenskräck i Stockholm. Efter att ha lämnat teaterdrömmarna blev det tv-producentutbildning på Dramatiska institutet. Under vintern sände hon Mitt P3. Hon är en lätt neurotisk person med faiblesse för det mörka och det glammiga i vardagen.

Felipe ”Fille” Leiva Wenger är kanske mest känd för sin musikkarriär med hiphopduon Ison & Fille. Förutom ett antal skivor har killen från röda linjens Vårberg också gjort succé med Lilla Al-Fadji & Co där han spelar Lilla Al-Fadji. Just nu håller Fille på att avsluta sin utbildning till radioproducent på Dramatiska institutet.


Pressbilder

Deniz Merdol
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/387305_119_170.jpg  

Felipe Leiva Wenger
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/387306_113_170.jpg  

Felipe Leiva Wenger och Deniz Merdol
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/387312_130_82.jpg
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/387308_130_88.jpg

Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR


För vidare information, vänligen kontakta:

Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Hanna Toll, kanalansvarig P3
hanna.toll@sr.se
031-83 75 56, 0706-89 26 06

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista