Rickard Olsson möter Tommy Körberg

P4 söndag 11 januari kl 13.03

Ulf Elfving har semester i januari och då hoppar Rickard Olsson in som programledare för programmet Elfving möter.

- Kul att få chansen vikariera för en sådan radiokung som Ulf Elfving känns  både hedrande och smickrande på samma gång. Att dessutom få möjligheten att faktiskt prata ut med sina gäster gör  bara glädjen större. Det är inte så många program nuförtiden där människor faktiskt får prata till punkt och där dom intervjuade får chans att tänka efter innan dom pratar. Det ska bli skoj det här, tycker Rickard Olsson.

I dag möter Rickard Tommy Körberg, en av de största rösterna som inte brukar vara rädd för att sticka fram sin karaktäristiska haka. I år är det fyrtio år sedan han klev in i det svenska folkhemshjärtat med ”Judy min vän”, låten som han vann melodifestivalen med 1969.

Redan som liten betydde musiken mycket för Tommy. När han var fem år uppträdde han på Brunnskvittret i Blekingska Ronneby. Då sjöng han ”Torparvisan” och fick två askar ”Tuttifrutti” i gage.

Sedan dess har Körberg hunnit med en hel del. Under 1960-talets popvåg var Tommy med och startade ”Maniacs” som fanns både på Tio I Topp och Kvällstoppen. Han debuterade i ”Värmlänningarna” 1971 på Uppsala Stadsteater och i Stockholm kunde vi bland annat se honom i Tage Danielsson och Hasse Alfredssons ”Svea Hund”. Senare intog han musikalscenen och har spelat i ”Les Misérables”, ”Sound of Music” och ”Chess”.

Just nu är Tommy Körberg aktuell som ”Higgins” i ”My Fair Lady” som spelas på Oskarsteatern i Stockholm under hela våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".