Nytt musikmagasin startar i P2

På fredag har Mitt i musikens nya veckomagasin premiär i Sveriges Radio P2. I det nya timslånga magasinet analyseras och debatteras veckans musiknyheter inom främst konstmusik, folkmusik och jazz.

- Musik är en hetare fråga än någonsin tidigare. Vi konsumerar musik som aldrig förr, upphovsrätten är en stridsfråga och villkoren för hela musiklivet håller på att förändras på kort tid, säger Andreas Lindahl, programledare för det nya veckomagasinet.

Redaktionen kommer att granska musiklivet efter kulturutredningen, avslöja vem som får Birgit Nilsson rekordstora musikstipendium och spegla välljudande jubileum för storheter som Purcell och Händel. Veckomagasinet kommer även att följa hur amatörmusikernas roll i kulturlivet förändras, vad som händer med musiken i lågkonjunktur och ställa frågan: är det synd om svenska musiker idag?

Andreas Lindahl är programledare.

Mitt i musikens veckomagasin sänds i P2 kl. 12.30 med start fredag 16 januari.

Det går även att lyssna när som helst i efterhand på sverigesradio.se/lyssnaigen

Om Mitt i musiken
Mitt i musiken har under tio år sänt nyheter ur musikvärlden varje vardag, året runt. De tio minuter långa sändningarna fortsätter som vanligt varje vardag i P1 kl. 14.50 samt i P2 kl. 18.03.

Pressbilder
Andreas Lindahl, programledare
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/370701_130_170.jpg

Foto: Mattias Ahlm/SR

För vidare information, vänligen kontakta:
Viveca Bladh, producent
0709-96 03 37
viveca.bladh@sr.se

Maria Lekteus, pressinformatör P2
0732-31 45 56
maria.lekteus@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".