P3 Live med Madrugada. Foto: Morten Andersen

P3 Live med Madrugada

P3 onsdag 28 januari kl 21.30-23.00

Ett av Norges största band gästade Nalen i Stockholm i maj 2008. Sedan skivdebuten för 10 år sedan har dom så klart prisats hemma i Norge men också blivit riktigt stora utomlands. Deras storslagna och melankoliska musik slår an hjärtesträngar oavsett nationalitet.

Deras sjätte album, Madrugada, kom våren 2008 och blev det sista som gitarristen Robert Burås medverkade på. Han dog tragiskt 2007 och att färdigställa albumet enligt planerna och kalla det Madrugada är både ett sätt att hylla en vän och musiker och en markering om att en era är till ända. Än så länge lever dock Madrugada med Sivert Höyem och Frode Jacobsen som kärna.

Den här kvällen på Nalen var helt magisk, så vi sänder nästan hela konserten! Så bänka dej i en skön soffa och skruva upp volymen på din radio för nästan 1 ½ timme underbart vacker och vemodig musik från Norge.

Programmet sändes första gången den 27 augusti 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".