Camilla Läckberg. Foto: Mattias Ahlm/SR

Rickard Olsson möter Camilla Läckberg

P4 söndag 18 januari kl 13.05

Författaren Camilla Läckberg har sålt över två miljoner exemplar av sina romaner om polisen Patrik Hedström och journalisten Erica Falck, två av böckerna har filmatiserats. Hon har mottagit Frankrikes finaste deckarpris och hennes böcker säljer bra i både Spanien och Holland. Camilla har två barn i ett tidigare äktenskap och väntar nu sitt tredje tillsammans med polisen och Robinsonvinnaren Martin Melin.

Läckberg säger själv att hon är en lat människa och är därför förvånad över att hon skrivit alla dessa böcker som utspelar sig i Fjällbacka där hon är uppväxt. Författardrömmen har funnits hela livet, men först efter att hon fått sparken från sitt jobb vågade hon helhjärtat satsa på skrivandet. Hennes berättelser har alltid handlat om ond bråd död, berättar hon, och redan som liten skrev hon om tomtefar som slog ihjäl tomtemor.

Camilla Läckberg har under en tid figurerat en hel del i kvällstidningarna. Bland annat har vi kunnat läsa om hennes skilsmässa, det nya förhållandet med Martin Melin och om Leif GW Perssons åsikter om hennes sätt att skriva. På frågan om det är värt det svarar Camilla att det beror lite på när det kommer. När hennes skilsmässa täckte framsidan på Expressen tyckte hon inte att det var värt det, men att hon med tiden lyckats skaffa sig en hård yta som gör att hon kan hantera det.

I våras kom hennes sjätte bok ”Sjöjungfrun” och hon jobbar just nu med en sjunde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".