Barnen i Etiopien. Amare Tina och Atsede Maziche går på Goraraskolan i Addis Abeba. Foto: Emmy Bergkvist

Barnen i Etiopien

P1 fredag 30 januari kl 11.03 samt 1/2 kl 19.03.

- Det som är svårt är när jag måste vara hemma och jobba. Vattnet är så långt borta och jag måste gå och hämta det. Ibland gråter jag för att jag inte kan gå i skolan.

Amare Tina är 10 år och går i Goraraskolan i Etiopiens huvudstad Addis Abeba. Hans familj är så fattig att han egentligen inte skulle kunna gå i skolan. Själva undervisningen är gratis, men barnens familjer måste betala skoluniform och skrivbok. Med hjälp av organisationen Hope for children har han ändå fått möjligheten till utbildning.

Etiopien är ett av världens fattigaste länder där stora delar av befolkningen lever ur hand i mun. I veckans Barnen berättar etiopiska barn om hur det är att växa upp under dessa hårda förhållanden. Hur det är att spela fotboll barfota, tillbringa varje natt på ett kallt lergolv och hur det är att komma till huvudstaden från landsbygden och hamna i prostitution.

I programmet medverkar också Gizachew Ayka, en av grundarna till organisationen Hope for children, som hjälper hundratals utsatta barn i Addis Abeba varje dag.

Ett program av Anna Iversen och Emmy Bergkvist.

Bildtext: Barnen i Etiopien. Amare Tina och Atsede Maziche går på Goraraskolan i Addis Abeba.
Foto: Anna Iversen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".