P3:s "Gör det själv" får ny programledare och ger sig ut på vägarna

Nu får unga lyssnare i hela landet chansen att göra sin grej: P3:s ”Gör det själv - kultur” ger sig ut på vägarna med nya programledaren Maria Kulhan i spetsen.

- Det ska bli grymt att åka runt i Sverige och möta en massa sköna människor som jag annars aldrig skulle få träffa, säger Maria Kulhan som tidigare gjort humorprogrammet ”Underlandet” i P3.

- Det känns som en skattjakt, där vi kan hitta guld där vi minst anar det. ”Gör det själv - kultur” i P3 är programmet för alla som brinner av lust att skapa, debattera eller underhålla. Programmets nya koncept innebär att redaktionen varje vecka besöker en ny stad med start söndagen den 18 januari.

- Det här är programmet för alla som vet att allt INTE händer just i Stockholm. I ”Gör det själv - kultur” får alla mellan 13 och 20 år en chans att höras oavsett var i Sverige de råkar bo, säger programmets producent och reporter (samt chaufför) Ulrika Bergqvist.

I säsongens första program besöker ”Gör det själv” Falun och träffar eldslukare, lär sig rita tatueringar och jammar jazz. Därefter drar redaktionen vidare till Örebro, Gävle, Karlstad och Åmål.

- Nästa vecka kanske vi är hos dig, hälsar Maria och Ulrika.

”Gör det själv” sänds i P3 söndagar 18.03-20.00 med repris lördagar kl 20.03-22.00. Start söndagen den 18 januari. Programmet produceras av produktionsbolaget Filt.

sverigesradio.se/p3/gds

Pressbild:
Maria Kulhan, programledare ”Gör det själv - kultur”
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/397347_130_87.jpg

Foto: Micke Grönberg/SR

För mer information, vänligen kontakta:
Eva Sahlin, pressinformatör
070-684 18 52, 08-784 18 52
eva.sahlin@sr.se

Ulrika Bergqvist, producent
073-520 14 17
ulrika.bergqvist@filt.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".