Radiolyssnade via TV oväntat stort

En undersökning som SIFO har gjort på uppdrag av Sveriges Radio visar att 4,1 % av Sveriges befolkning någon gång under en vecka lyssnar på radio via sin TV.

En undersökning som SIFO har gjort på uppdrag av Sveriges Radio visar att 4,1 % av Sveriges befolkning någon gång under en vecka lyssnar på radio via sin TV.  

- Det är väldigt glädjande siffror, säger Hanna Stjärne, programdirektör. Många svenskar hittar radiosändningarna i TV:n, trots att sändningarna i marknätet är en försöksverksamhet som när undersökningen gjordes bara hade varit i gång i ca 5 månader.

- Det finns platser i Sverige som inte har en helt fullgod täckning på vissa FM-kanaler, säger Jörgen M Andersson, direktör Nya medier och Utsändning. Men nu kan de som har TV i dessa områden ha en annan möjlighet att ta del av vårt FM-utbud.

Undersökningen visade också att hela 58 % av befolkningen känner till att det går att lyssna på Sveriges Radio via TV.
De kanaler som sänder via marknätet för digital-tv är P1, SR Klassiskt och P3. 1,2 miljoner mottagare.
Sedan tidigare sänder SR i Comhems digitala markutbud kanalerna P1, P2, P3 och SR Sisuradio. 1,75 miljoner mottagare.

Information om hur man lyssnar på SR via sin TV finns på sverigesradio.se

Undersökningen genomfördes av SIFO under perioden 9-15 november 2008. Totalt genomfördes 1000 intervjuer med personer i åldern 9-79 år.

För mer information:
Hanna Stjärne
08-784 70 71
hanna.stjarne@sr.se

Jörgen M Andersson
08- 784 36 25 
jorgen.m.andersson@sr.se

Bengt Arwén, pressansvarig SR
08-784 17 59
bengt.arwen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".