Idol-Kevin ny Svensktoppsetta

Svensktoppsjuryn har hitta nya favoriter. Förra veckan blev Jill Johnson ny etta, men hon petades ned den här veckan av Kevin Borg känd från Idol.
- Jag vet inte vad jag ska säga, jag blev så glad redan när jag låg på tredjeplats eftersom många har berättat för mig hur svårt det är att komma in på Svensktoppen - och nu etta, det här är fantastiskt! jublade en överlycklig Kevin när Carolina Norén ringde upp för att gratulera.

Kevin passade också på att hylla Jill Johnson:
- Det känns helt otroligt när jag tittar vilka andra artister som ligger på listan. Jill Johnson gillar jag jättemycket, hon har en fantastisk röst - förlåt Jill, men jag är så glad att jag är etta nu!

Laleh blev veckans nykomling med låten Simon Says, och hon avslöjade bland annat att det här skulle göra hennes mamma riktigt glad.
- Jag har själv inte följt Svensktoppen så mycket, men min mamma och min familj gör det, hon lyssnar alltid när jag är hemma hos henne, nu kommer hon att bli jätteglad!

Svensktoppens jury består av 4000 personer i åldrarna 16-79 år som väljs ut av SIFO för att representera ett tvärsnitt av Sveriges befolkning. De får rösta under fyra veckor, varje vecka tillkommer 1000 nya röstande och 1000 försvinner.

För mer information vänligen kontakta:
Lena Henriksson, pressinformatör P4 070-5849817
För mer info om Svensktoppen: Carolina Norén programledare och producent 070-215 63 05
För kontakt med Kevin Borg: Tove Sony Records 073-6904653

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".