Knattetimmen med Carolina Norén - ett nytt ring-in-program för frågvisa föräldrar i P4

I knattetimmen svarar Malin Alfvén, legitimerad barn- och föräldrapsykolog och Louise Hallin, legitimerad psykoterapeut och barnmorska på lyssnarnas frågor om barn från mat, sömn, kiss och bajs till relationer och om kärlek och gräl. Programledare är Carolina Norén och programmet startar den 31 januari 2009.

Förutom lyssnarnas frågor blir det en intervju med ”Månadens Förälder” - en aktuell förälder som berättar om barnuppfostran, familjeliv och sina åsikter i aktuella barn- och föräldrafrågor.

Carolina Norén är 43 år och mamma till en 6-åring och en 2-åring och sambo med konstnären Christian Ridung 34, och de delar sitt boende mellan gården i Roslagen, lägenheten på Södermalm i Stockholm och fäboden i Dalarna.

- Jag tycker att det är viktigt att mina barn blir lika hemmastadda på landet som inne i stan, jag är en både-och-människa. Jag gillar att sitta och läsa Vogue i mina leriga gummistövlar på en bänk utanför ladugården lika mycket som jag kan längta hem till vedspisen när jag är på någon glamorös melodifestivalfest.

Carolina, som också är programledare och producent för Svensktoppen, har jobbat mest med musik och nöjesprogram, men ser nu verkligen fram emot det nya jobbet med Knattetimmen.
- Vilket utmärkt sätt att kombinera nytta med nöje! Som förälder är jag oerhört frågvis, jag läser föräldratidningarnas frågespalter och är stamkund hos sjukvårdsrådgivningen - det här är programmet som jag själv vill lyssna på!

Att kombinera föräldraskap med ett tidskrävande jobb - hur går det ihop?
- Dels har jag haft förmånen att kunna jobba hemifrån en hel del och dels har Christians flexibla arbetstider naturligtvis också hjälpt till, men jag har även haft med mina barn under många av mina melodifestivalresor.
- Kulturkrock är bara förnamnet när man trillar in i en hotellobby med en baby under den ena armen och ett blöjpaket under den andra och den första person man träffar på är en välstajlad Christer Lindarw från After Dark!

Programmet sänds sista lördagen i månaden med start den 31 januari kl 12.03 i P4

Pressbilder: Louise Hallin och Malin Alfvén och Carolina Norén
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/478930_130_170.jpg
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/478920_130_87.jpg
Foto: Mattias Ahlm/SR

För mer information vänligen kontakta:
Dan Granlund, kanalansvarig P4 0703-412015
Carolina Norén, programledare 070-2156305
Lena Henriksson, pressinformatör P4 070-584 918 17

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".