Plånboken: Vad får maten kosta?

P1 onsdag 4 februari kl 10.03

Ett genomsnittligt svensk hushåll lägger nästan 47 000 kronor om året på mat enligt SCB, Statistiska centralbyrån. Det är betydligt mindre än vad vi lägger på boende, fritid och nöjen. Många trendspanare anser att de flesta av oss gärna spenderar mer pengar på mat om den är nyttig för oss själva och miljön. Men gör vi det?

Plånboken handlar om matpriser, om vad och var vi handlar och om bönderna som producerar råvarorna vi äter.

Hjälp att förklara varför matpriserna går upp och ner får redaktionen av Thomas Svaton, vd Svensk Dagligvaruhandel, och Katarina Gillblad, vd för konsultföretaget Agronomics som bevakar den internationella råvarumarknaden.

Programledare: Agneta Redel

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".