P3 Live med At the Gates

P3 torsdag 19 februari kl 21.30

Blixten slog ned från en klar himmel - At the Gates, giganterna och grundarna av Göteborgssoundet skulle återförenas. Förra årets tillfälliga återuppståndelse av At the Gates var en världsnyhet i metallvärlden. Få svenska band är så mytomspunna och omtalade, inte minst i USA, och efter tolv års vila stod de fem medlemmarna tillsammans på scen igen.

At the Gates härjade som värst i början av 90-talet och deras album definierade en hel genre, den s.k ”melodiska dödsmetallen” eller ”Göteborgsdöds”, idag mest är förknippad med In Flames och Dark Tranquillity.

Förra årets återföreningsturné tog bandet över hela klotet och såklart blev det även en del spelningar i Sverige. P3 Live spelade in At the Gates på Sweden Rock Festival där hela den svenska och internationella metalleliten samlades för att kolla in At the Gates.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista