Nick Cave & The Bad Seeds. Foto: Nick Cave & The Bad Seeds

P3 Live med Nick Cave & The Bad Seeds

P3 onsdag 25 februari kl 21.30

Ikväll blir det en repris av ett extra långt P3 Live med Nick Cave & The Bad Seeds. Dom albumdebuterade 1984, deras 14:e studioalbum kom i våras och i maj hedrade dom Stockholm med ett besök.

The Bad Seeds är ett ohyggligt kompetent band: multi-instrumentelle och skäggige begåvningen Warren Ellis på mandolin, flöjt, samples med mera; två trummisar - Jim Sclavunos och Thomas Wydler; Mick Harvey som hängt med sedan The Birthday Party på gitarr; Maryn Casey på bas och Conway Savage på klaviatur. Och sist men inte minst: Nick Cave. Före detta självdestruktiv religös grubblare - numera skötsam flerbarnsfar i Brighton. Han grubblar sannolikt fortfarande men det känns som om han fått tillbaka lite av sin arga energi från fornstora dagar i The Birthday Party.

Kvällens P3 Live bjuder på låtar från alla delar av Nick Cave & The Bad Seed’s karriär. En riktig godispåse - i urval av Mick Harvey - inspelat på ett proppfullt Annexet i Stockholm den 17 maj 2008.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista