Körsnär Göran Larsson stänger pälsbutiken efter hot mot familjen. Foto: Rosa Fernandez/SR

Verkligheten i P3: Pälshandlarens död

P3 söndag 8 februari kl 20.03

Det har hänt någonting med djurrättsaktivisterna. Tidigare gick det en osynlig, moralisk gräns vid pälshandlarens butik: hit men inte längre. Det senaste året har allt det där förändrats, nu skickar aktivisterna hot-sms på födelsedagar och häller stinkande smörsyra hemma i trappuppgången. Och pälshandlarna ser sig tvingade att lägga ner en efter en.

Vi går på begravning för pälshandlaren som kallades mördare inför sina grannar två månader innan han dog och så träffar vi pälshandlaren Göran Larsson, som inte längre vågar driva vidare sin butik efter att hans tre döttrar fått hotbrev från aktiviströrelsen Djurens Befrielsefront. Verkligheten berättar historien om den nya skolans djurrättsaktivister, de som inte stannar vid att kasta sten på ett skyltfönster eller vid att hälla tjära över en butiksdörr.De åker hem till pälshandlarna.   

Programledare är Nadia Jebril. I Verkligheten-redaktionen: Magnus Arvidson, Måns Mosesson och Emma Lamm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista