Kjell Alinge. Foto: Micke Grönberg/SR

Kjell Alinge möter gäster i P2

Under februari möter Kjell Alinge gäster och pratar musik i fyra personliga program i P2. Först ut på söndag är klarinettisten Martin Fröst. Alinge träffar också Horace Engdahl och Titiyo.

Gästerna berättar bland annat om hur deras skilda karriärer föddes och spelar musik som haft inverkan på deras liv. I första programmet berättar Martin Fröst om varför musikerna i Tyskland kallar honom för ung och vild, om sin första kontakt med Schubert i en apelsinodling i Frankrike och ger även sin syn på den moderna dirigenten.
– Martin Fröst är klarinettens Jimi Hendrix! Det finns ingen som spelar på det sättet som han gör, säger Kjell Alinge.

Gäst i andra och tredje programmet är Horace Engdahl. En ny bild av den verbala akademiledamoten växer fram när Kjell Alinge får Horace att berätta om blodiga slagsmål, små poltergeists och om karriären som pianist.
– Jag var allmänt nyfiken på Horace. Det är en hemlig dröm för mig att sitta med på Svenska Akademiens möten, säger Kjell Alinge.

Skivaktuella Titiyo är gäst i sista programmet.
– Jag har spelat Titiyo i radio ända sen hon gjorde sin första singel. Till min förvåning har hon nu gjort sin bästa skiva, säger Kjell Alinge.

Om musik: Möte med Kjell Alinge sänds i P2 söndagar kl. 14.00 med repris tisdagar kl. 12.30. Start söndag 8 februari. Programmet produceras av produktionsbolaget Filt.

Pressbilder:
Kjell Alinge, programledare
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/499692_1333_2000.jpg
Foto: Micke Grönberg/SR

Horace Engdahl
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/506871_1600_2321.jpg
Foto: Helena Paulin-Strömberg/Svenska Akademien

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Lekteus, pressinformatör P2
maria.lekteus@sr.se
08 784 7231 / 0732 314556

Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2
elle-kari.hojeberg@sr.se
0708 847074

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista