Kinos programledare Roger Wilson. Foto: Johan Ljungström/SR

Kulturradion Kino: Steve Martin som Rosa Pantern

P1 fredag 6 februari kl 18.15

Möt den mångfacetterade Steve Martin nu aktuell med filmen Rosa pantern. I Kino berättar han om mustascher och sin nya Banjoplatta.

Valdís Óskarsdóttir, som har klippt ”Eternal sunshine of the spotles mind” och arbetat ihop med bla Gus van Sant, har just debuterat som regissör med ”Country Wedding”. Kino har träffat henne och pratat om klipprytmen och hur hon jobbar med sina regissörer.
- Dom är bra så länge dom håller tyst, säger hon. 

Charlie Kaufmans regidebut har premiär i helgen och Kino diskuterar och disikerar den fantastiska och märkliga ”Synecdoche NY” i ett kritikersamtal.

På bio just nu försöker Tom Cruise spränga Hitler i små bitar. Möt en fd tysk soldat som var med i efterspelet till attentatet. Hör vad han tycker om Toms instats i ”Valkyria”.

Veckans klassiker behandlar 50-tals rullen ”Du rififi chez les hommes” av Jules Dassin, filmen ses som en föregångare till Oceans 11 och Reservoir dogs.

Programledare: Roger Wilson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista