Daniel Harding dirigerar morgondagens musiker och sångare

Berwaldhallens chefsdirigent, Daniel Harding, samarbetar med Kungliga Musikhögskolans sång- och orkesterstudenter samt Mikaeli Kammarkör. Tillsammans ger de Beethovens fantastiska nionde symfoni.

Som studerande musiker är det viktigt att tidigt möta publik och lära sig samspela med andra musiker. Att dessutom få chansen att jobba tillsammans med en väletablerad dirigent är en dröm för många studenter. Konserten i Berwaldhallen är en av musikhögskolans ca 250 konserter som arrangeras varje år.

Verket som framförs är Beethovens nionde symfoni vars sista sats kräver så många röster att det behövs två kammarkörer, 90 personer, för att framföra den. Totalt kommer det vara mer än 160 personer på scenen och körläktaren samtidigt.

Den odödlige Beethovens nionde symfoni är något som alla bör uppleva live. Verket finns med på soundtracket till Stanley Kubrick’s mästerverk A Clockwork Orange, från 1971 - en film som gav Beethovens nia pånyttfödelse!

Kungliga Musikhögskolans orkester och kammarkör
Mikaeli Kammarkör
Daniel Harding, dirigent
Nkosazana Dimande, sopran
Lina Kindblad, alt
Anders Håkansson, tenor
Petteri Salomaa, baryton

Program
Ludwig van Beethoven - Symfoni nr 9

Konsertdagar: Onsdag 11/2 kl 18:00 och torsdag 12/2 kl 18:00

Konserten spelas in och sänds senare under våren i SR P2.

Pressbilder: Nytagna pressbilder från torsdagens konsert finns ca två timmar efter konsertens slut: http://sverigesradio.se/press/bilder/bwh/090211/

Bilder, intervjuer och information:
Diana Esposito
Marknadskoordinator
08-784 51 08
diana.esposito@sr.se

Karin Adolfsson-Goldman
Försäljningschef
08-784 51 12
karin.adolfsson-goldman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista