2008-05-28: P4 Res - nytt reseprogram

Magdalena Forsberg flerfaldig OS- och VM- medaljör i skidskytte, är programledare i nya reseprogrammet P4 Res. Hon bjuder lyssnarna på rafflande äventyrsresor och djuplodande kunskapsturism, glassiga sparesor och klimatsmart tripper.

- Jättekul att vara programledare för ett reseprogram i radio. Jag har ju en hel del erfarenhet av att resa. Numera blir det ju med barnen och det är lite speciellt. Helt plötsligt släpar jag på barnvagnar och bilbarnstolar istället för skidor, bössor och ammunition, säger Magdalena Forsberg.

I P4 Res testar Magdalena Forsberg de senaste restrenderna. Dessutom pratar Magdalena med välkända globetrotters om bland annat storstads- och campingresor.

- Många av mina egna resminnen består av både rejäla förseningar och missade plan. Eller pinsamheter som när jag på en tävling i Sibirien låste ut mig ur hotellrummet med enbart ett badlakan runt kroppen, berättar Magdalena Forsberg.

Programmen innehåller reportage från alla möjliga platser på jordklotet. P4 Res kikar på New York i spåren efter Sex and the City, drar barnvagn genom Reykjavik när partyfolket ramlar ut i klubbnatten, testar budgetlyxig spa i Stockholms skärgård, hyr en pensionär i Amsterdam, kikar på den muslimska kulturen på charterresmålet Tunisien, campar på Balkan, mjölkar kor på bondgård, wallraffar bland barnen på charterarrangörernas lekklubbar.
I P4 Res medverkar även den halvgalna konsumenttestaren Sverkaa Olofsson (mer känd som Zinat Pirzadeh). Hon kollar in allt från solskyddande hårinpackningar till resväskor, kondomer och parlörer.

Första programmet är på temat äventyrsresor - besöker Västernorrland och Magdalena provar på att böja armeringsjärn i halsgropen, gå på glödande kol samt balansera på linor, vajrar och stockar mellan trädtopparna 13 meter upp i luften. Dessutom blir det troll- och alvjakt på Island.

P4 Res sänds med start söndag 22 juni under åtta sommarveckor, mellan kl 09.30 och 10.30.

Produceras av Helene Almqvist, Massamedia för P4.

Pressbild: Magdalena Forsberg P4 Res
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/382475_130_170.jpg
Foto: Olle Melkerhed
Zinat Pirzadeh P4 Res
http://sverigesradio.se/press/bildmapp/379484_130_170.jpg
foto: Mattias Ahlm/SR

För mer information vänligen kontakta:
Dan Granlund, kanalansvarig P4
dan.granlund@sr.se

0703-41 20 15

Helene Almqvist, producent
helene.almqvist@telia.com

070-673 11 72

Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@sr.se

070-584 98 17

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista