2008-05-28: Homosexuellt par anlitar indisk surrogatmamma

Exklusivt för ”Studio Ett” i P1 berättar Fredrik och Mikael om hur de anlitat en indisk surrogatmamma och hur de genom ultraljudsbilder via e-post följer hur graviditeten fortlöper.

Fredrik och Mikael har länge längtat efter barn. Men eftersom de inte kan få det med varandra så har de vänt sig till en av de surrogatmödra-kliniker som nu växer fram i Indien. I Studio Ett på torsdag berättar de om sina tankar om graviditeten, det blivande föräldraskapet och surrogatmamman:
-Jag har inget problem med att man gör detta bara av ekonomiska skäl, jag tycker tvärtom att det på ett sätt känns ganska friskt att se på moderskap med de ögonen. Man skickar ju ner män för att göra farliga jobb i gruvorna, och ger dem betalt för det, varför skulle man inte kunna ge en kvinna betalt för risken att vara gravid, säger Mikael.
Reportaget om Fredrik och Mikael är gjort av Studio Etts prisbelönta reporter Katarina Gunnarsson. Det följs av en politisk debatt om synen på föräldraskap via surrogatmödrar.
Studio Ett torsdag 29 maj kl 16.03 i P1.

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Meschke, producent Studio Ett
maria.meschke@sr.se
0708-99 97 38.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista