2008-05-22: Bara musik i P2 Stockholm

Sveriges Radios styrelse har beslutat, på förslag av vd Kerstin Brunnberg, att P2 i Stockholm ska bli en renodlad musikkanal. Det betyder att P2 i Stockholm kommer att innehålla klassisk musik, nutida konstmusik, jazz, folk- och världsmusik 24 timmar om dygnet från och med i höst. Datum är ännu inte spikat, men sannolikt sker förändringen i oktober.

– Det innebär en renodling av kanalen som vi vet att många lyssnare i Stockholmsområdet kommer att uppskatta, säger Kerstin Brunnberg.

Samtidigt blir P6 i Stockholm (89.6) kanalen för program på andra språk än svenska.

– Det har varit besvärligt för den som vill höra program på sitt modersmål att behöva kryssa mellan flera olika kanaler, säger kanalansvariga Elle-Kari Höjeberg. Genom att samla de olika språksändningarna för Stockholmslyssnarna i P6, och samtidigt renodla P2 till en musikkanal, skapar vi en tydlighet som gagnar alla lyssnare. Program på finska sänds även fortsättningsvis också i P4 i Stockholm.

– De många musikintresserade har länge efterfrågat en renodlad seriös musikkanal. Nu kan vi förverkliga det på FM-bandet i Stockholm, säger Elle-Kari Höjeberg.

Förändringen öppnar för att hela landet kan få tillgång till en ren, klassisk musikkanal med fullödig digital kvalitet i bostaden. Sveriges Radio planerar nämligen att inom kort börja sända tre av sina kanaler i det digitala tv-marknätet. En av dessa kanaler kan bli P2:s Stockholmskanal.

Alla SR:s kanaler sänds också direkt via webben på sr.se. Dessutom kan man lyssna i efterhand på samtliga program i 30 dagar efter att de har sänts.

Ytterligare information:
Hanna Stjärne, programdirektör, tfn: 08-784 70 71, mobil: 0730-56 70 71

Elle-Kari Höjeberg, kanalansvarig P2 och P6, tfn: 08-784 48 67, mobil: 0708-84 70 74

Kristina Hägglöf, informationschef, tfn: 08-784 50 34, mobil: 070-666 17 83

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista